Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
28 februari 2024
Agenda
Active

Wiedewereld leert over ‘bouwen en wonen’ dankzij Rook Bouw

Geplaatst op: 19 maart 2021

‘Bouwen en wonen’ is de komende weken het thema waar de kinderen van Kindcentrum de Wiedewereld in Sint Jansklooster mee aan het werk gaan.

Afgelopen woensdag was de aftrap. De ouders van Gideon kwamen met de werkbus van Rook Bouw bij op het plein om de kinderen van groep 1 tot en met  groep 8 kennis te laten maken met de bouwwereld. Nieuwsgierig als kinderen zijn hebben ze alles uitgebreid bekeken en vele vragen gesteld. Wellicht is dit voor een aantal van hen de eerste stap richting een technisch beroep.

De komende weken staan er veel activiteiten rond het thema ‘Bouwen en wonen’ op de planning. De kinderen van de onderbouw zullen via Teams in gesprek gaan met papa-architect Dirk Boes. Hij zal vertellen hoe een huis getekend wordt, maar ook aandacht besteden aan duurzaam bouwen. Daarnaast gaan de kinderen ook veel zelf aan het bouwen met allerlei constructiematerialen.

De kinderen van de bovenbouw gaan samen een maquette maken van een vakantiepark. De enige opdracht die ze hebben meegekregen is dat het zwembad centraal gelegen moet zijn en dat het park verdeeld moet worden in de 7 wereldcontinenten. Elk continent moet zijn eigen bouwstijl krijgen zó dat de gasten het gevoel hebben dat ze in dát werelddeel op vakantie zijn.  We zijn erg benieuwd naar het resultaat!

Deze manier van leren, waarbij de school uitgaat van de nieuwsgierigheid van de kinderen, gaan men op de Wiedewereld steeds meer inzetten volgens directeur Nelleke Ykema.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra