Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
26 april 2024
Agenda
Active

Gezellige Koningsspelen bij kindcentrum De Wiedewereld

Geplaatst op: 23 april 2021

Op donderdag 22 april en vrijdag 23 april werden op Kindcentrum de Wiedewereld in Sint Jansklooster de jaarlijkse Koningsspelen gehouden. Dit keer niet op het VHK-terrein, maar gewoon op het plein en het aangrenzende oude voetbalveld. 

Nelleke Ykema vertelt: “De peuters hadden hun eigen circuit met spelletjes op donderdag. Versierd met koningsmutsen en veelal in het oranje gekleed deden de kinderen enthousiast mee. Op vrijdag startten de kinderen van groep 1 tot en met 8 de Koningsspelen 2021 met een medley van Koningsliedjes van de afgelopen jaren van Kinderen voor Kinderen. Daarna zijn zij de hele ochtend enthousiast aan het sporten en spelen geweest. De jongere kinderen deden spelletjes als twister, het stokkenvangspel en sjoelen. Tussendoor konden ze fijn schommelen, spelen in de zandbak en bouwen met grote legostenen.”

Voor de oudere kinderen waren er speciale attributen om te kunnen “sumo worstelen”, laser gamen en Vier op een rij.

Ykema vult aan: “Jammer dat er dit keer geen ouders konden komen kijken. We hopen dat dit volgend jaar wel weer kan. Wij kunnen terugkijken op hele gezellige en sportieve Koningsspelen bij de Wiedewereld.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra