Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
3 mei 2024
Agenda
Active

CPB voelt gemeentebestuur aan de tand over sluiting bieb

Geplaatst op: 3 mei 2021

De Christelijke Partij Burgerbelangen is geschrokken van het feit dat de bieb dicht moet. In navolging van BGZ, D66 en CU heeft nu ook CPB dit onderwerp aangekaart bij het gemeentebestuur. De partij heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

CPB wil allereerst openheid van zaken omtrent de gesprekken die gevoerd zijn tussen het bestuur van de bieb en de gemeente. “We willen openheid van zaken hierover”, zegt Ronnie Lassche. Daarnaast wil de partij inzichtelijk hebben hoe groot het financiële tekort is en in hoeverre alternatieven zijn onderzocht voor een ander onderkomen.

Ook is CPB benieuwd hoe het gemeentebestuur tegenover dit besluit staat en of wat het college er aan heeft gedaan om sluiting te voorkomen. Tot slot wil CPB weten of er contact is tussen de burgemeester en wethouders en de scholen en plaatselijke belangen in de kernen.

“Het is ons te kort door de bocht om drie bibliotheken in kleine kernen zonder alternatieven te hebben onderzocht, te sluiten. Ook creatief denken kan openingen bieden. Graag zouden wij deze vragen beantwoord willen zien. Daarnaast overwegen wij om dit onderwerp te agenderen, ook mede afhankelijk van de beantwoording”, besluit Lassche namens CPB.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra