Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
5 mei 2024
Agenda
Active

Bibliotheek Kop van Overijssel start viering 100-jarig jubileum

Geplaatst op: 24 augustus 2021

De Bibliotheek Kop van Overijssel bestaat honderd jaar en dat vraagt om een feestje. In de periode van 1 tot en met 10 september 2021 wordt dat feestje met diverse activiteiten in de Bibliotheek Steenwijk gevierd. Van een speciaal voorleesuurtje tot een theatervoorstelling voor de kleintjes en van een boeiende lezing tot een workshop cupcakes decoreren voor volwassenen, de Bibliotheek biedt een gevarieerd programma met voor ieder wat wils.

Op 1 september verzorgt Martijn Botter een boeiende lezing over Schiermonnikoog tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanaf 20.00 uur staat hij stil bij het belang van dit kleine Waddeneiland in de verdedigingslinie van de Duitse bezetter. Wat betekende dit voor Schiermonnikoog? En welke sporen heeft het nagelaten? Wie nieuwsgierig is naar de antwoorden op deze en andere vragen, kan zich voor deze lezing aanmelden via de agenda op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl.

Traktatie
Op de agenda staan ook de jubileumactiviteiten die vanaf 6 september in de Bibliotheek Steenwijk plaatsvinden. Voor volwassen is er op 6 september van 19.30 tot 21.00 uur de workshop ‘100 cupcakes decoreren’ onder leiding van De Taartenkoningin. Deze cupcakes vormen een feestelijke traktatie voor een verzorgingshuis in de gemeente Steenwijkerland. Op 7 september volgt van 10.00 tot 11.30 uur een koffie-uurtje met vrolijke verhalenbingo. De komende twee weken kan er gezocht worden naar antwoorden op de vragen van de Boekenweekgeschenken-quiz. Op 8 september vertelt Eelko Stelling van 19.30 tot 20.30 uur over zijn reis door de Boekenweekgeschenken en maakt hij de antwoorden en de winnaar van de boekenbon ter waarde van 25 euro bekend.

Kinderen
Ook is er een aantal jubileumactiviteiten voor kinderen in de Bibliotheek Steenwijk. Op 6 september wordt er van 10.00 tot 11.00 uur voorgelezen uit het prentenboek ‘Boris wil geen feest’, terwijl de kinderen genieten van een gezonde traktatie. Diezelfde dag zijn kinderen van 14.30 tot 16.00 uur welkom om lege melkpakken om te knutselen in kleurrijke schatkistjes. Op 8 september is het KennisLab van 14.00 tot 17.00 uur open voor de workshop ‘Tinkercad’, een programma om zelf 3D-ontwerpen te maken. Kinderboekenschrijver en -illustrator Daniëlle Schothorst verzorgt op 9 september de creatieve workshop ‘Illustreren met papier’. Tot slot is er op 11 september van 9.30 tot 10.15 uur en van 10.45 tot 11.30 uur de theatervoorstelling ‘Het Muizenhuis: Sam en Julia’, tevens in het kader van Kopje Cultuur. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra