Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
2 mei 2024
Agenda
Active

Bertus en Bertha Slot 60 jaar getrouwd: ‘Het is nemen en geven’

Geplaatst op: 29 september 2021

Voor Bertus en Bertha Slot uit Sint Jansklooster is het vandaag een extra feestelijke dag. Het echtpaar mag vieren 60 jaar getrouwd te zijn. 

Dat liet de familie niet onopgemerkt voorbij gaan. Vanmorgen stonden de kinderen al vroeg voor de deur met een uitgebreid ontbijt om vader en moeder te verrassen. Later op de ochtend was het een komen en gaan van koffiedrinkers en woensdagmiddag staat er een feestje buiten de deur op het programma. Bertus en Bertha staan er versteld van: “We hadden wel door dat er iets stond te gebeuren, maar al deze verrassingen zijn prachtig.”

Bertus komt van de Ronduite: “Toen ik een jaar of 18 was werd ik door iemand getipt over Bertha. Iemand vertelde dat ze me wel een leuke jongen vond. We leerden elkaar kennen tijdens het schaatsen en op het Oranjefeest in Sint Jansklooster sloeg de vonk over.”

Het echtpaar runde al die jaren de boerderij die Bertus van zijn vader had overgenomen. Daarnaast was Bertus actief als rietsnijder. En het geheim van samen gelukkig en gezegend oud worden? “Nemen en geven”, zegt Bertha standvastig. Daar kan haar man zich volkomen in vinden.

Bertus en Bertha kregen 4 dochters, 2 zoons, 18 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra