Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 oktober 2021
Agenda
Active

Wiedewereld begint Kinderboekenweek met vossenjacht

Geplaatst op: 7 oktober 2021

Op Kindcentrum de Wiedewereld is de Kinderboekenweek geopend met een vossenjacht door het dorp. De Kinderboekenweek heeft dit jaar als thema ‘Worden wat je wil’.

De leerkrachten verbeeldden daarom allemaal een verschillend beroep, zo waren er onder andere een dokter, kok, schilder, opticien en brandweerman te vinden op de route die de kinderen in groepjes liepen. Er deed zelfs een juf, die net met verlof is, vanuit huis digitaal mee als medewerker van de klantenservice van een groot bedrijf.

Nelleke Ykema vertelt namens de school: “Tot de herfstvakantie worden er nog vele activiteiten rond dit thema opgezet. Er zijn natuurlijk boeken over allerlei beroepen bij elkaar gezocht, die de kinderen zelf kunnen lezen of waar ze uit voorgelezen worden. Ze gaan werkstukjes maken en ook komen er een aantal ouders in de klas vertellen over hun beroep. Het thema ‘Worden wat je wil’ spreekt de kinderen enorm aan en zet hen aan tot lezen, denken en ontdekken.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra