Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
5 mei 2024
Agenda
Active

Vijf locaties in Vollenhove onder de loep voor woningbouw

Geplaatst op: 23 november 2021

De voormalige Hazemeijer locatie in Vollenhove wordt ook onderzocht.

De gemeente Steenwijkerland gaat vijf potentiële woningbouwlocaties in Vollenhove inhoudelijk beoordelen. Het gaat om de kleine ijsbaan, de Noordwal West, de Bentpolder, de Haar en het terrein van Hazemeijer.

Dit doet de gemeente naar aanleiding van de bijeenkomst ‘Hoe woont Vollenhove overmorgen’, waar eind september 135 woningzoekenden uit Vollenhove en omgeving op afkwamen. Het onderzoeken van deze vijf locaties wil volgens de gemeente niet zeggen dat inbreiding- en transformatielocaties geen aandacht meer krijgen. Ook die locaties worden bekeken.

Arjan Saadhoff, coördinator woningbouw gemeente Steenwijkerland, laat weten aan Belangenvereniging Vollenhove Stad: “De komende weken gaat de gemeente deze vijf woningbouwlocaties inhoudelijk beoordelen en daarbij aangeven welke (gemotiveerd) wat ons betreft de voorkeur heeft. Na de inhoudelijke beoordeling, die wij eind 2021 willen afronden, volgt in december 2021 een terugkoppeling via de werkgroep wonen, waarbij we ook de vervolgstappen laten zien.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra