Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
9 december 2023
Agenda
Active

Sint Jansklooster zet Evert in de spotlights

Geplaatst op: 22 april 2022

Van Benthem, omgeven door camera's, deelt tal van handtekeningen uit.

Meervoudig winnaar van de Elfstedentocht Evert van Benthem is gearriveerd in Sint Jansklooster. Vanmorgen opende hij de Koningsspelen op het sportpark van VHK. De gehele dag zijn er activiteiten georganiseerd in het dorp die in het teken staan van de sportheld. 

Zo zijn er vanmorgen de Koningsspelen. Daarna luncht Van Benthem samen met bijna 300 schoolkinderen op het evenemententerrein. Later vanmiddag opent hij de muurschildering in de fietstunnel aan de Leeuwte. Aan die weg had de schaatser jarenlang een veehouderij. Om 15.30 uur is jong en oud welkom bij de onthulling van kunstwerk ‘De Schaatser’. Dit kunstwerk moet de herinnering aan de rijke schaatscultuur in de Kop van Overijssel levend houden.

Naast Evert van Benthem, burgemeester Rob Bats en en Syb van der Ploeg is ook Wiebe Wieling aanwezig namens het bestuur van de Elfstedentocht. Vanzelfsprekend doet Land Veno Actueel vandaag verslag van de festiviteiten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra