Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
23 mei 2022
Agenda
Active

Inschrijvingen Palingrookwedstrijd stromen binnen

Geplaatst op: 7 mei 2022

In Vollenhove wordt op 21 mei 2022 op het Hollandse Plein voor Café de Doppe opnieuw een palingrookwedstrijd gehouden. Al jarenlang worden slangvormige vissen door de deelnemers met grote zorg gerookt. Vervolgens beoordeeld de jury de ingeleverde wedstrijdpaling

Smaak is het belangrijkste onderdeel voor jurering en telt daarom twee keer mee. Verder wordt er beoordeeld op kleur, gaarheid en het zoutgehalte. Deelnemers kunnen zich tot 14 mei 2022 inschrijven via PalingrokenVollenhove@gmail.com. De wedstrijd start om 13:00 uur en de feestelijke prijsuitreiking volgt rond 18:00 uur.

Ondanks de naam palingrookwedstrijd is het wedstrijdelement voor Café de Doppe niet het belangrijkste. Gezamenlijk zorgen voor gezelligheid dat is het waar het bij Café de Doppe om te doen is. Niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de bezoekers. Bezoekers worden dikwijls door de deelnemers getrakteerd op allerlei lekkernijen die zij naast paling roken. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om heerlijk vers gerookte producten af te nemen. Ingrediënten die deze middag zeker niet ontbreken zijn de geur van smeulend hout en gerookte vis.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra