Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
28 februari 2024
Agenda
Active

Gemeente verwijdert volgende week protestvlaggen in openbare ruimtes

Geplaatst op: 20 september 2022

De gemeente Steenwijkerland vraagt haar inwoners om de omgekeerde vlaggen op lantarenpalen, rotondes of verkeersborden zelf weg te halen. De vraag komt na de aankondiging van de provincie Overijssel om binnenkort omgekeerde vlaggen die niet zijn weggehaald te zullen verwijderen.

“We hebben onze boeren de afgelopen maanden de ruimte willen geven voor deze protestactie”, aldus het college van B&W. “Vanaf 26 september zullen de omgekeerde vlaggen die er dan nog in de openbare ruimte hangen, worden weggehaald door de provincie of de gemeente. Het staat iedereen natuurlijk vrij om ze op eigen terrein te laten hangen om zo uiting te geven aan de zorgen die er zijn voor de agrarische sector.’

De vlaggen die door de gemeente worden weggehaald worden tijdelijk opgeslagen op de gemeentewerf in Steenwijk. Daar kunnen ze tot half oktober worden afgehaald. “Bel wel even van tevoren, want dan zorgen we dat er iemand aanwezig is die kan helpen”, besluit de burgemeester.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra