Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
28 februari 2024
Agenda
Active

Voorbereidingen voor vijfde editie Venoseloop in volle gang

Geplaatst op: 22 september 2022

Het is inmiddels een traditie aan het worden: de Venoseloop in Vollenhove. Ook dit jaar staat het evenement weer op de agenda. Op zaterdag 8 oktober kunnen liefhebbers meedoen aan de 5 of 10 kilometer van de vijfde editie.

Eltjo Hofstede is één van de organisatoren en vertelt enthousiast over het ontstaan van deze prachtige loop door de wijde omgeving van Vollenhove: “Een aantal jaren geleden, om precies te zijn in 2017,  is het idee vanuit Tessa van den Berg en Martijn Schuttenbelt ontstaan om deze loop te organiseren. En tot onze grote verbazing was de interesse het eerste jaar al zo groot dat we bijna 250 inschrijvingen hadden”.

Vollenhove kenmerkt zich door een aantal loopgroepen, die allemaal recreatief lopend genieten van de prachtige natuur rondom het zuiderzeestadje. Dus vanuit die hoek was er een grote interesse om aan de Venoseloop deel te nemen.

Nu de inschrijvingen voor dit jaar gestart zijn, blijkt ook dit najaar weer dat er enorm veel interesse is voor deze loop. Dat sterkt het bestuur van de Venoseloop om het evenement in de toekomst uit te laten groeien tot een loopevenement van formaat. Daarbij is naast Vollenhove ook Urk en de Noordoostpolder een goede voedingsbodem voor het bestuur, zowel voor de benadering van loopgroepen als de benadering van potentiële sponsoren.

Er kan gelopen worden over twee afstanden, namelijk de 5 kilometer of 10 kilometer. “Daarnaast doen we er steeds een schepje bovenop. Het geld dat we jaarlijks overhouden investeren we in zaken om het evenement te laten groeien. Zo hebben we dit jaar een nieuw logo laten maken en hangen er spandoeken langs de route”, vertelt Hofstede.

De start en de finish van de Venoseloop zijn bij recreatiepark ‘t Akkertien in Vollenhove. Inschrijven voor de Venoseloop kan via de website www.venoseloop.nl. Wie zich voor 23 september inschrijft krijgt een hardloopshirt cadeau. Voor de winnaars in de diverse loopklassen zijn er uiteraard prijzen te verdienen. Voor elk geslacht en elke afstand zijn er prijzen te winnen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra