Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
15 mei 2024
Agenda
Active

VHK en SVBS’77 tillen dameselftal naar hoger niveau

Geplaatst op: 8 oktober 2022

Het damesteam van SVBS en VHK krijgt dit seizoen een verdere boost. Met het aantrekken van trainer Bert Laan en het contracteren van Boxum Installatiegroep hopen beide verenigingen op verdere groei. 

Sinds vier jaar hebben Belt-Schutsloot en Sint Jansklooster een gezamenlijk damesteam dat uitkomt in de vierde klasse. Toch hadden beide clubs de wens om hun vrouwenteam naar een hoger level te tillen: “We hebben al langere tijd gesproken over de mogelijkheden om een vaste trainer aan te stellen. Echter komt daar ook een kostenplaatje bij kijken. Nu we Boxum bereid hebben gevonden voor gedeeltelijke financiering van de trainer, kan het dameselftal verder groeien”, zegt Bram de Jonge namens VHK.

Bert Laan is geen onbekende in de regionale sportwereld. Hij was eerder al actief als trainer op sportpark Monnikenmolen. De afgelopen jaren was hij ook trainer bij Sportclub Genemuiden en Alcides in Meppel. Hij heeft er in ieder geval zin in, blijkt ook tijdens het ondertekenen van het contract: “Zijn we klaar? Dan kunnen we naar het veld. We moeten zo spelen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra