Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
29 april 2024
Agenda
Active

‘Veno in the Wetlands’ houdt Jubileumeditie

Geplaatst op: 10 oktober 2022

De Stichting Survivalrun Vollenhove (SSV) houdt zaterdag 12 november voor de twintigste keer de survivalrun ‘Veno in the Wetlands’. Aan deze speciale jubileumeditie doen meer dan dertienhonderd wedstrijd- en recreatieve deelnemers mee.

De survivalrun ‘Veno in the Wetlands’ start ’s morgens met de verschillende wedstrijdcategorieën. De jeugd start in drie verschillende leeftijdscategorieën, namelijk 10-11 jaar, 12-14 jaar en 15-17 jaar. De volwassen survivalrunners strijden in drie verschillende wedstrijdcategorieën om de eerste plaats: de Korte Survivalrun (KSR), de Middellange Survivalrun (MSR) en de Lange Survivalrun (LSR). Rond het middaguur starten de recreanten. Vanwege het jubileum heeft de organisatie de Lange Survivalrun (LSR) als extra categorie toegevoegd.

Parcours

Afgelopen zaterdag 8 oktober is het bouwteam al begonnen om de eerste hindernissen te plaatsen. De deelnemers aan de survivalrun lopen verschillende afstanden: 5, 8 en 20 kilometer. Het parcours bestaat uit 58 verschillende hindernissen, zoals swingovers, apenhangen en boogschieten. De recreatieve deelnemers lopen hetzelfde parcours als de wedstrijdlopers, alleen zijn de hindernissen in de meeste gevallen iets makkelijker. In totaal verschijnen meer dan vijftienhonderd deelnemers aan de start bij De Burght in Vollenhove.

Toeschouwers zijn van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Langs het parcours is een fietsroute uitgezet, zodat er meegereden kan worden met de survivalrunners.

Kidsrun

Een dag voor de survivalrun, op vrijdag 11 november, wordt voor de derde keer de Kidsrun georganiseerd. Deze run is speciaal voor leerlingen uit groep 5 en 6 van de basisscholen. Dit jaar doen scholen uit Vollenhove, Sint Jansklooster, Wanneperveen, Steenwijk, Oldemarkt en Marknesse mee aan de Kidsrun. De meer dan tweehonderd leerlingen lopen een mini-survivalrun in en rond het park van Vollenhove.

Inschrijving

Inschrijven is nog steeds mogelijk voor enkel de wedstrijd en recreatiecategorie van 20 km. Meer informatie over ‘Veno in the Wetlands’, de inschrijvingen en de Kidsrun is te vinden op www.survivalrunvollenhove.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra