Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
28 februari 2024
Agenda
Active

Sluziger wilde havenbedrijf voor 150 miljoen euro oplichten

Geplaatst op: 21 oktober 2022

De inwoner van het Buitenkwartier te Zwartsluis die 5 oktober in alle vroegte thuis werd opgepakt, is verdachte in een grote oplichtingszaak. De 51-jarige Sluziger zou samen met twee mannen uit Hellevoetsluis en Vlaardingen een bedrijf willen oplichten voor 150 miljoen euro.

Het drietal was betrokken bij het opstellen van een nep inspectierapport. Op basis van dat neprapport werden 2 miljoen vaten met olie te koop aangeboden. De barrels (vaten) olie bestonden niet. Het gaat om het fenomeen tank- & storage spoofing. Een fenomeen met jaarlijks miljoenen euro’s schade bij bedrijven in de Rotterdamse haven. De recherche van de Zeehavenpolitie deed onderzoek naar de fraudezaak.

De oplichters probeerden met valse inspectierapporten en video’s van gevulde vaten olie, die zogenaamd op een haventerrein stonden, een flinke slag te slaan. De inspectie van het aankopende bedrijf was goed op orde en nam contact op met de politie. De politie startte direct een onderzoek en kwam een drietal verdachten op het spoor.

Het gaat om een 47-jarige man uit Hellevoetsluis, een 51-jarige man uit Zwartsluis en een 58-jarige man uit Vlaardingen. Twee verdachten werden in Zwartsluis aangetroffen. De derde werd op zijn werklocatie in de haven aangehouden. Van de drie verdachten werden hun woningen doorzocht. Onder andere werden gegevensdragers in beslag genomen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra