Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
9 december 2023
Agenda
Active

Ines Ros beste voorlezer van Vollenhove

Geplaatst op: 29 oktober 2022

Ines Ros van OBDS De Voorpoort is de beste voorlezer van Vollenhove. Dat bleek donderdag tijdens de lokale finale die in De Burght werd gehouden.

Iedere school in Vollenhove hield zijn eigen voorleeswedstrijden. De kampioenen van de scholen mochten daarna in de Burght voorlezen waar ze beoordeeld worden door de jury. Deze keer zaten in de jury; Henk van Heerde, Wim Schrijver en Astrid Faber. De voorleeswedstrijd wordt altijd gehouden in de laatste week van de Kinderboekenweek.

Nieuw dit jaar was dat ook groep 5 en 6 mee mochten doen, wat hebben ze het allemaal goed gedaan. Zij gaan weliswaar niet door naar de volgende ronde maar kunnen op deze manier wel alvast mooi oefenen voor als zij in groep 7/8 zitten. Namens groep 6 van de Voorpoort deed Thijs Groen mee, helaas heeft hij niet gewonnen.

De jury luisterde met aandacht naar de voorlezers, waarbij o.a. gelet werd op verstaanbaarheid, emotie overbrengen, de zaal af en toe in kijken en stemgebruik. De jury vond dat iedereen fantastisch gelezen had. Ines Ros van ODBS de Voorpoort kwam als winnaar uit de bus. Ines las voor uit het boek ’14 Dagen op een ijsschots’ van schrijver Simon Abrahamsz. Een waargebeurd verhaal wat zich ook deels af heeft gespeeld in Vollenhove. Ze wist daarom ook de toehoorders helemaal mee te nemen in het bijzondere verhaal door haar mooie, duidelijke manier van voorlezen. De jury vond dat Ines goed en rustig voorlas, passend bij het boek. Ook vond de jury dat ze goed stopte bij de punten.

Ines won het boekje ‘Waanzinnige Boomhutverhalen’ van de Kinderboekenweek en nog een boekenbon waar ze uiteraard heel erg blij mee is.

Stichting Lezen organiseert elk jaar de Nationale Voorleeswedstrijd voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen. De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat uit een schoolronde, lokale ronde, regionale ronde, provinciale ronde en tot slot de grote landelijke finale.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra