Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
24 april 2024
Agenda
Active

Gemeente komt met spelregels voor keetweek en carbid

Geplaatst op: 22 december 2022

Bij de jaarwisseling horen tradities. Voor de gemeente Steenwijkerland geldt dat daar ook oudejaarshuisjes en carbidschieten bij horen. De gemeente heeft daarvoor wel een aantal spelregels  bepaald.

Carbidschieten mag alleen op oudejaarsdag van 10.00 tot 20.00 uur. Melkbussen die gebruikt worden dienen een maximale inhoud van 50 liter te hebben. Binnen de bebouwde kom mag carbidschieten alleen op aangewezen locaties. Check hiervoor de gemeentelijke website voor meer informatie. Buiten de bebouwde kom mag carbidschieten op particuliere grond (bij goedvinden van de eigenaar).

Vuurwerk

Vuurwerk afsteken mag alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. In de gemeente Steenwijkerland is één vuurwerkvrije zone. En dat is park Rams Woerthe in Steenwijk. Hier is bewust voor gekozen om de dieren in het park te beschermen. In een vuurwerkvrije zone is het strafbaar om toch vuurwerk af te steken.

Vreugdevuur

Een sfeervuur maken is toegestaan, maar uitsluitend in een buitenkachel, tuinhaard, barbecue of vuurkorf. Ook tuinfakkels zijn toegestaan. Het verbranden van geverfd of geïmpregneerd hout, bewerkt hout, snoeihout, afval of karton mag niet.
Bij windstil of mistig weer wordt het afgeraden om vuur te maken.

Oudejaarshuisjes

Een oudejaarshuisje is een (sta)caravan, (zee)container, trailer of (schaft)keet die in de periode van kerst en oud en nieuw in de openbare ruimte geplaatst mag worden. Hier is wel een ontheffing voor nodig. Check de gemeentelijke website voor meer informatie.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra