Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
21 juni 2024
Agenda
Active

Burgemeester neemt kijkje in keet ’t Stekkie

Geplaatst op: 23 december 2022

Rob Bats in keet 't Stekkie. Foto: Wilbert Bijzitter

Burgemeester Bats nam vanmiddag een kijkje bij de start van de keetweken in Vollenhove en Sint Jansklooster. Tot en met 2 januari staan de keten bij elkaar en vieren jongeren samen Kerst en de jaarwisseling. Samen met de politie kwam Rob Bats gezellig een glaasje drinken en een praatje maken. Op oudejaarsdag hoopt hij de jeugd opnieuw te spreken, tijdens het carbidschieten.

De keetweek kent zijn oorsprong in Vollenhove. Tot de jaren ā€™50 hadden visserlui een klein huisje aan de haven in Vollenhove. In de jaren ā€™70 trokken jongeren uit Vollenhove rond de jaarwisseling in de onbewoonbare huisjes. De laatste week van het jaar werden kacheltjes, oude meubels en stukken tapijt naar de voormalige vissershuisjes gebracht. Hier werden de laatste avonden van het oude jaar doorgebracht, in combinatie een borrel en een hapje. Toen de hokjes onbruikbaar waren geworden, werden stacaravans en oude bouwketen aangeschaft als opvolger van het vissershuisje. De traditie waaide destijds over naar de omliggende kernen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra