Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
28 februari 2024
Agenda
Active

Leer meer over Vollenhove tijdens rondleiding door binnenstad

Geplaatst op: 17 juni 2023

Op de laatste dinsdag van elke maand is het Stadsmuseum ook open en bovendien kan men dan, zonder reservering of aanmelding, een rondleiding krijgen door de historische stad Vollenhove. Het museum is dan geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur, de rondleidingen met gids starten om 14.00 uur en 15.30 uur.

Deze rondleidingen zijn ook bedoeld voor individuele deelnemers en gezinnen met kinderen.

De route voert u naar de ruïne van kasteel Toutenburg op het landgoed bij havezate Oldruitenborgh en langs de vier andere overgebleven havezaten in de stad. Tevens komt u langs de drie middeleeuwse kerken en de twee voormalige vissershavens aan de Zuiderzee en bezichtigt u enkele gevels van patriciërs huizen uit de Gouden Eeuw.

Tijdens de rondleiding krijgt u uitleg door een ervaren gids die zich aanpast aan de wensen van de deelnemers en op alle vragen een antwoord heeft. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur, de route is 1,5 km lang.

Deelname aan de rondleiding € 5 per persoon (exclusief toegang tot het museum).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Personeel Selectief Vierkant
Wieten
Lusanna
Van der Sluis Agri
Warmtemeesters
JW Stoffering
Calypso
Arno Boxum
Dier All In
Huisman
Van Hattem Dakkapellen
Personeel Selectief
Van der Sluis Agri
Leistra
Tapijtmuseum
De Burght 2 vierkant
Van Wette Timmerwerken
Contour
De Burght
Bosch Bloemen
Leistra