Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
21 juni 2024
Agenda
Active

Henri Stam en Albert Bergkamp zijn beste palingrokers

Geplaatst op: 11 september 2023

Bij Vakantiepark ‘t Akkertien in Vollenhove werd zaterdag weer de jaarlijkse palingrookwedstrijd gehouden. Palingrokers uit Vollenhove, St. Jansklooster, Elburg, Zwolle, Kampen, Oosterwolde Lelystad, Noordeinde, Elburg, Genemuiden en Dronten wisten de weg naar ’t Akkertien te vinden en daar te strijden om de eerste prijs. De deelnemers rookten naast paling ook zalm, meerval, forel, makreel, beenham en poon.

Iedere palingroker kreeg voor de wedstrijd drie palingen waarvan ze er twee ter beoordeling moesten inleveren.   De kwaliteit van de gerookte palingen lag dicht bij elkaar. De 6-koppige jury kwam tot onderstaande uitslag.

1e prijs voor Henri Stam en Albert Bergkamp uit Sint-Jansklooster

2e Prijs voor Elly Lassche uit Vollenhove

3e Prijs voor Jarno Kroes uit Elburg

Volgend jaar is er weer een palingrookwedstrijd ’t Akkertien en wel op 7 september 2024. Meer  informatie op facebook palingrookgroep ’t Akkertien.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra