Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
21 september 2023
Agenda
Active

Survivalrun Vollenhove viert jubileum en uitbreiding baan

Geplaatst op: 11 september 2023

Erelid en oprichter Gerrit Harsevoort opent de uitbreiding van de survivalrunbaan Foto: Mark Tukker

De Trainingsgroep Survivalrun Vollenhove (TSV) vierde afgelopen zaterdag groot feest. De reden was het 20-jarig bestaan van de vereniging en de uitbreiding van de survivalrunbaan. De uitbreiding werd officieel geopend door oprichter én erelid Gerrit Harsevoort.

Twintig jaar geleden is de TSV officieel opgericht. Daarvoor werd er al door een groepje mensen getraind. Eerst op een veldje met wat bomen en touwen in de polder en later op het industrieterrein in Vollenhove. Initiatiefnemer van het survivalrunnen in Vollenhove was Gerrit Harsevoort.

Als dank richting Gerrit heeft de TSV besloten hem te benoemen tot erelid. Afgelopen zaterdag werd dat tijdens het jubileum- en openingsfeest bekendgemaakt aan Gerrit. ‘Jij bent lid van het eerste uur én oprichter van deze vereniging. In al die jaren heb je veel betekend voor de survivalrunsport in Vollenhove en nog steeds kunnen we een beroep op je doen voor een activiteit of voor de run’, sprak voorzitter Jos de Laat een verraste Gerrit toe.

‘Daarom hebben we als bestuur gemeend jou voor te dragen als erelid. Tijdens de Algemene Ledenvergadering afgelopen voorjaar bleek niemand daar bezwaar tegen te hebben, en dat is logisch als je zoveel hebt gedaan voor zowel de vereniging als voor de stichting van de run.’

Na de bekendmaking van de benoeming en onder luid applaus opende het nieuwe erelid de uitbreiding van de baan officieel. Hij deed dat door een bord te onthullen met daarop de tekst ‘Gerrit Harsevoortlaantje’. Het bord staat op het deel van de baan met de nieuwe hindernissen.

Afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de uitbreiding van de baan. De nieuwe hindernissen geven meer uitdaging en bovendien kan de TSV meer oefenruimte bieden aan het groeiende aantal leden. Jos: We zijn zo’n drie à vier jaar bezig geweest met de voorbereiding. Samen met onze buren van de tennis en de gemeente is het gelukt om deze uitbreiding te realiseren. We zijn er erg bij mee, want dit deel hebben we echt nodig gezien de groei van het aantal leden, zowel bij de volwassenen als bij de jeugd.’

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra