Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 mei 2024
Agenda
Active

Steenwijkerland zoekt nieuwe kinderburgemeester

Geplaatst op: 11 september 2023

Burgemeester Bats van Steenwijkerland.

‘Ik zoek een collega. Lijkt je dat leuk? Grijp dan nu je kans!’ Die oproep doet burgemeester Rob Bats aan alle kinderen uit groep 7 van de Steenwijkerlandse basisscholen. Zij kunnen door het insturen van een vlog solliciteren voor kinderburgemeester van Steenwijkerland. Burgemeester Rob Bats: ‘Als kinderburgemeester heb je echt een belangrijke rol, want je bent er voor en namens alle kinderen in onze gemeente. Bij bijzondere gebeurtenissen ben jij erbij. Bijvoorbeeld bij de 4 mei herdenking, de Sinterklaasintocht en de wandelvierdaagse. En heb je leuke ideeën waar kinderen in Steenwijkerland wat aan hebben? Dan gaan we samen kijken of we die kunnen uitvoeren. Als kinderburgemeester heb je dus echt invloed.’

In 2020 kreeg Steenwijkerland met Rose Mondria de eerste kinderburgemeester. Zij schreef zelf een brief aan burgemeester Rob Bats om haar nominatie kenbaar te maken en werd ook benoemd. In eerste instantie voor een periode van een jaar. Maar doordat er vanwege de coronabeperkingen weinig tot geen fysieke bijeenkomsten waren geweest, werd Rose herbenoemd. In 2022 nam ze afscheid. En dus in de functie van kinderburgemeester beschikbaar.

Solliciteren via een vlog

Alle kinderen uit groep 7 van de basisscholen in Steenwijkerland kunnen solliciteren. Dat kan door in een vlog van maximaal 2 minuten iets over zichzelf te vertellen en over waarom ze graag kinderburgemeester willen worden. De vlog kunnen ze via Whatsapp insturen naar telefoonnummer 06 – 58 08 10 64 (*). Ze moeten dat wel vóór 20 september doen. Daarna worden alle ingezonden filmpjes bekeken en wordt een voorselectie gemaakt. De inzenders met de beste filmpjes krijgen een uitnodiging om zich in het gemeentehuis voor te stellen en kennis te maken. Daarna volgt de keuze wie vanaf dit schooljaar de nieuwe kinderburgemeester van Steenwijkerland wordt.

Meer informatie is te vinden op www.steenwijkerland.nl/kinderburgemeester.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra