Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
21 juni 2024
Agenda
Active

Meer dan 200 kinderen stralen tijdens Jeugdcorso Klooster

Geplaatst op: 16 september 2023

foto: Jan van Kleef

In corsodorp Sint Jansklooster werd zaterdagmiddag het jeugdcorso gehouden. Voor meer dan 200 kinderen uit het dorp is dat dé ideale manier om de corsocultuur eigen te maken.

Want Sint Jansklooster en het corso zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Iedere zomervakantie worden in het 2500-inwoners tellende plaatsje meer dan 10 enorme dahliareuzen gebouwd. Maar ook de kinderen in het dorp krijgt te maken met de ‘corsokoorts’ dankzij het jaarlijkse jeugdcorso dat een maand na het grote corso wordt gehouden.

De lat kunnen kinderen zo hoog leggen als ze zelf willen. Je kan iets bouwen van 10 tot meer dan 20.000 dahlia’s. “Het is enorm leuk om te doen. Samen kun je een idee bedenken en met vrienden daaraan werken. We zijn gisteren begonnen met het prikken van de bloemen op de wagen en waren vanmorgen aan het einde van de ochtend klaar. We hoeven niet te winnen, ik ben tevreden als er niets mis gaat tijdens het corso en iedereen plezier heeft”, vertelt de 11-jarige Lukas van der Velde.

Dat er meer dan 200 kinderen, verdeeld over bijna 30 startnummers, meedoen geeft volgens voorzitter Hoege Heetebrij aan hoe zeer het corso leeft onder de jeugd: “Ouders helpen vaak bij een grote wagen en daar raken die kinderen ook enthousiast. Als je dan ziet wat die jonge corsobouwers bedenken en maken is dat echt geweldig om te zien. Het is echt hun eigen feest.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra