Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
21 juni 2024
Agenda
Active

Eerste wooncongres Steenwijkerland

Geplaatst op: 13 november 2023

Hoe zorgen we met elkaar voor voldoende én betaalbare woningen, nu en in de toekomst? Die vraag is de aanleiding voor het Steenwijkerlands Wooncongres dat de gemeente Steenwijkerland en de Business Club Steenwijkerland op donderdag 30 november 2023 in de Meenthe organiseren.

Bedoeld voor alle zakelijke partijen die actief zijn op het gebied van woningbouw. Wethouder Melvin Smit: ‘We hebben een flinke ambitie als het om woningbouw gaat. In Steenwijk, maar zeker ook in alle andere kernen. En die ambitie is er niet voor niets. De vraag naar woningen is groot. Tegelijkertijd is de ruimte beperkt en zit er de nodige tijd tussen het maken van plannen en het moment dat de sleutel in het slot kan. Waar liggen kansen en waar de knelpunten? Hoe werken we samen en vooral: hoe weten we elkaar te vinden? Daar willen we het graag over hebben tijdens dit eerste congres dat zeker ook een vervolg gaat krijgen.’

De gemeente en de Business Club Steenwijkerland organiseren het congres gezamenlijk. Genodigden zijn onder andere lokale partijen als projectontwikkelaars, bouwbedrijven, installatiebedrijven, makelaars, hypotheekverstrekkers, woningcorporaties en architecten. Het congres staat onder leiding van een onafhankelijk dagvoorzitter. Op het programma staat onder meer een toelichting op de trends en ontwikkelingen binnen de woningmarkt door gastspreker Ronald Camstra, senior adviseur bij Companen. Ook is er ruime aandacht voor het opbouwen van een netwerk binnen de woonsector zodat het makkelijker wordt om elkaar te vinden.

Binnenkort worden de uitnodigingen voor het Steenwijkerlands Wooncongres verstuurd. Wie als ondernemer geen uitnodiging heeft gekregen, maar wel wil meepraten kan contact opnemen met de gemeente via wooncongres@steenwijkerland.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra