Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
11 mei 2024
Agenda
Active

Ad Holtland brengt mensen voordelig van A naar B met ‘UwReisMaatje’

Geplaatst op: 20 januari 2024

Ad Holtland is deze maand gestart met ‘UwReisMaatje’. Daarmee rijdt hij mensen naar allerlei plekken in de regio (of daarbuiten) tegen kostendekkend tarief. Een taxi zou hij zichzelf niet noemen. “Ik doe het ook voor mijn plezier en het is voordeliger dan een taxi”, legt Holtland uit.

Na 42 jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven, koos Holtland ervoor om vervroegd met pensioen te gaan. “Zodoende kreeg ik meer tijd. En op verjaardagen merkte ik dat we geen mensen meer tegenkwamen die er voorheen wel waren. De taxi is dan te duur en bij de Stavib dien je eerst ‘deelnemer’ te worden. Daar tussenin ontstond dus een gat waar ik ben ingesprongen”, legt Holtland uit.

Want sinds deze maand rijdt hij mensen uit de regio naar hun gewenste bestemming. “Dat kan zijn voor een bezoekje aan familie of het ziekenhuis, maar ook een dagje rondrijden in de streek waar je bent opgegroeid is mogelijk. Stel: iemand woont al 30 jaar in Vollenhove en is opgegroeid in Drenthe. Dan vind ik het leuk om een dagje met diegene(n) naar het dorp te rijden om herinneringen op te halen”, legt Ad uit.

De contacten met de Stavib zijn goed, vertelt Holtland. “We kunnen elkaar mooi aanvullen en kunnen eventueel doorverwijzen”, legt hij uit. Bijkomend voordeel is dat men op korte termijn een rit kan boeken: “Als iemand onverwachts dezelfde dag nog ergens naartoe moet, kunnen ze mij altijd bellen om te kijken wat mogelijk is.”

Passagiers hebben, mede afhankelijk van het budget, keuze om in een Volkswagen of BMW te stappen. “Ik rijd vooral vanuit Brederwiede en de rand van de polder. Dat doe ik zes dagen per week. Ik heb veel plezier in het rijden en de eerste ritten zijn inmiddels achter de rug”, besluit Holtland.

Meer info: uwreismaatje.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra