Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
29 april 2024
Agenda
Active

Bar Saantje verkocht

Geplaatst op: 26 januari 2024

archieffoto 2020

Bar Saantje is verkocht. Jan Winter heeft de horecazaak, waar hij meer dan 50 jaar in heeft gewerkt, overgedragen aan de buren: restaurant Mekong. De familie Li gaat de zaak nu runnen en neemt de personeelsleden over, zo meldt de Stentor.

Mensen zouden haast vergeten dat hij 65 jaar geleden in Vollenhove ter wereld kwam als ‘Jan Winter’. Voor tal van mensen komt de naam ‘Saantje’ veel bekender voor. Zo stelt hij zich overigens ook voor. “Die naam kreeg ik als klein kind. De term ‘Poep in’t laatje’ kon ik niet uitspreken, in plaats daarvan zei ik Saantje”, vertelde Jan eerder in een interview met Land Veno Actueel. Die verbastering heeft hem zijn hele leven achtervolgd. Hij heeft aan zijn uitspraak als kleuter zelfs de naam van zijn café te danken.

Meer dan vijftig jaar geleden begon hij als scholier te werken voor de toenmalige uitbater De Vries. Het werken in de horeca had Jan overigens niet van een vreemde, zijn vader was altijd druk met het exploiteren van feesttenten. Toch ging Jan in eerste instantie niet aan de slag in de horeca. “Lubbers nam het café over van De Vries en ik ging aan het werk bij het waterlab in de polder. Maar op den duur ging Lubbers d’r uit en kreeg ik de mogelijkheid om de boel voort te zetten”, legt Jan uit.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra