Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
30 april 2024
Agenda
Active

Vernieuwd bestuur klaar voor Typisch Vollenhove

Geplaatst op: 22 maart 2024

Typisch Vollenhove heeft een nieuwe groep kartrekkers om zich heen weten te verzamelen. Daarmee staan alle seinen weer op groen voor een geslaagde editie van het jaarlijks terugkerende evenement rondom Pinksteren.

Anne Stoter, oud-voorzitter van Vollenhoofsch Fanfare, is de nieuwe voorzitter van het vierdaagse festijn. In het verleden was hij al betrokken bij het organiseren van de Havendagen, een voorloper van Typisch. “Er ontstonden gaten in het bestuur, waarna Erik Lok van de Doppe mij benaderde met de boodschap dat het zonde zou zijn als dit evenement ophoudt met bestaan. Er bleken meer mensen te zijn benaderd en zo zijn we het afgelopen najaar met z’n allen om tafel gaan zitten”, onthult Stoter.

De 6 nieuwe gezichten trekken nu samen op met de 5 organisatoren die ook bij voorgaande edities betrokken waren. “Een hele enthousiaste club mensen tussen de 22 en 62 die elkaar al grotendeels kenden. Dus dat voelt elkaar goed aan”, concludeert Anne enthousiast.

In eerste instantie worden er grote veranderingen doorgevoerd in het programma. “We hebben wel plannen voor de toekomst, maar voor nu blijft de opzet hetzelfde”, legt Stoter uit. “De locatie wordt wel gecentraliseerd. Voorgaande jaren was er in het hele centrum wat te doen, maar kreeg je wel gaten op de lange route. Daarom hebben we besloten om dit jaar alles rondom de haven te houden”, legt Stoter uit.

Ook hebben al enkele corsogroepen aan de bel getrokken die willen helpen in het derde weekend van mei. “We zijn blij dat we weer zo’n enthousiaste club hebben om de zesde editie van Typisch te gaan organiseren. Ook hebben we een overeenkomst gesloten met de gezamenlijke horeca. Daarmee zorgen Robuust, De Doppe en de Burght voor de exploitatie van de tent aan de haven”, besluit de kersverse voorzitter.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra