Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
29 april 2024
Agenda
Active

Voorleesmomentjes en spelletjes bij bibliotheek

Geplaatst op: 22 maart 2024

De komende weken is er weer van alles te doen in de verschillende vestigingen van de Bibliotheek Kop van Overijssel. Zo haakt de Bibliotheek Steenwijk op dinsdag 2 april om 14.30 uur weer aan bij de online bingo van Zorggroep Noorderboog en is er op vrijdag 5 april om 14.30 uur een workshop Lego Spike in de Bibliotheek Oldemarkt.

Naast de online bingo pakt de Bibliotheek Steenwijk op donderdag 4 april het initiatief ‘Samen op de (elektrische) fiets’ weer op. De fietstocht van circa 25 kilometer start om 13.30 uur en eindigt rond 16.00 uur met een kop koffie in de Bibliotheek Steenwijk. Wie mee wil fietsen, meldt zich vooraf aan via de website www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda of via de Bibliotheek Steenwijk, telefoon: 0521-513273.

Spelletjes

De Bibliotheek Steenwijk verzorgt op vrijdag 5 april om 19.30 uur een spelletjesavond voor jongvolwassenen. Naast spelletjes als Ticket to Ride, 30 Seconds en Codenames staan er ook wat hapjes en drankjes klaar. Deelname kost 2 euro, vooraf aanmelden via de hiervoor genoemde website. Op maandag 8 april volgt om 15.00 uur een spelletjesmiddag voor volwassenen.

Voorleesmomentjes

Naast de workshop Lego Spike – op 5 april in de Bibliotheek Oldemarkt en op 12 april in de Bibliotheek Vollenhove – kent de Bibliotheek Kop van Overijssel ook diverse voorleesmomentjes. Zo wordt er op woensdag 3 april om 10.15 uur voorgelezen in de Bibliotheek Steenwijkerwold en om 14.30 uur in de Bibliotheek Oldemarkt. Op donderdag 4 april staat het voorleesmoment in de Bibliotheek Steenwijk om 10.00 uur in het teken van de Media Ukkie Dagen. Er is dan aandacht voor de (positieve) impact van nieuwe media op de allerkleinsten met als voorbeeld de digitale voorleespen en programmeerbare Duplo-trein. Tot slot is er op donderdag 11 april om 15.00 uur weer een voorleesmomentje in de Bibliotheek Vollenhove. Deelname is in alle gevallen gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra