Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
30 april 2024
Agenda
Active

Sint Jansklooster leeft toe naar eerste corso-uitzending op SBS

Geplaatst op: 30 maart 2024

De realityserie ‘Corsokoorts in Sint Jansklooster’ is vanaf 2 april te zien op SBS6. Afgelopen zomer zijn de opnames gemaakt en werden meerdere mensen die betrokken zijn bij het corso wekenlang gevolgd. Het resultaat wordt vanaf komende week iedere dinsdag om 20.30 uur uitgezonden.

Op sociale media zijn al enkele fragmentjes te zien en ook de hoofdrolspelers hebben inmiddels de eerste beelden gezien tijdens een speciale première van de producent. Ook bij dorpshuis Sint Janskamp wordt toegeleefd naar dinsdagavond, iedereen kan er aanschuiven om gezamenlijk de eerste aflevering te bewonderen.

In Corsokoorts in Sint Jansklooster zien kijkers de leden van rivaliserende corsogroepen met ieder hun eigen karakter, maar met een gemeenschappelijk goed: de liefde voor het bouwen van hun corsowagen. Terwijl de weken tot het corso nog maar op twee handen te tellen zijn, neemt de spanning in het dorp toe. De corsogroepen ruiken de finish, maar persoonlijke obstakels, een verwoestende storm en extreme droogte bemoeilijken een soepele eindsprint. De portretten in Corsokoorts in Sint Jansklooster schetsen de unieke verhalen en tradities van de inwoners van het dorp.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra