Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
6 mei 2024
Agenda
Active

Gratis inleveren van grof tuinafval in Steenwijkerland

Geplaatst op: 9 april 2024

Op bepaalde dagen gedurende het jaar hebben inwoners van de gemeente Steenwijkerland de mogelijkheid om kosteloos grof tuinafval af te voeren. De eerstvolgende gelegenheid hiervoor zal plaatsvinden op vrijdag 12 april en zaterdag 13 april.

Het belang van het scheiden van grof tuinafval wordt onderstreept door zowel de gemeente als ROVA, die streven naar het voorkomen van vermenging met restafval. Gescheiden grof tuinafval kan namelijk deels worden gecomposteerd en deels worden ingezet voor duurzame energieopwekking.

Het inleverpunt is het Milieubrengstation ROVA Steenwijk, gevestigd aan Karenbrug 3 in Steenwijk. Openingstijden zijn op vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur en van 12.30 uur tot 16.00 uur, en op zaterdag van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Er geldt geen limiet voor de hoeveelheid grof tuinafval die op bovengenoemde data kosteloos kan worden ingeleverd. Deze service is exclusief bedoeld voor particulieren en vereist legitimatie als inwoner van de gemeente Steenwijkerland.

Het is van cruciaal belang dat alleen grof tuinafval wordt ingeleverd om hoogwaardige compost te kunnen produceren. Vermenging met materialen zoals zand, aarde of bielzen maakt het materiaal ongeschikt voor compostering. Om die reden worden vervuilde ladingen niet kosteloos geaccepteerd.

Toegestaan grof tuinafval omvat onder meer gemaaid gras, organisch tuinafval, bladeren en snoeiafval, evenals takken en/of stamhout. Materialen zoals zand, aarde, bielzen, geïmpregneerde schuttingen, tuinhekjes en stoeptegels behoren niet tot grof tuinafval en worden niet geaccepteerd.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra