Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
8 mei 2024
Agenda
Active

Michasia Vos verkozen tot dahliakoningin 2024

Geplaatst op: 20 april 2024

foto: Johan Vis

In een bomvolle Burght zijn vrijdagavond 19 april de ontwerpen voor Corso Vollenhove 2024 onthuld. Zo’n 500 belangstellenden waren aanwezig om de verschillende presentaties en maquettes van de 11 groepen te bewonderen. De presentatie was in handen van Trisanna Hofman.

Dahliakoningin 2024

De avond begon met de onthulling van de Dahliakoningin 2024. Nina Hartman (Dahliakoningin 2023) mocht het stokje overdragen aan Michasia Vos. Michasia is 19 jaar, woont vlak over de brug bij ‘Veno’ en is sinds haar zesde wagenbouwer bij Nameless. Naast wagenbouwen is ze student technische bedrijfskunde aan Windesheim en werkt daarnaast ook nog bij Hotel Marknesse. Een bezige bij dus. Het hele interview met Michasia vind je vanaf 22 april terug op onze site.

Veel figuranten en ontwerpen van hoog niveau

Opvallend deze avond waren de ambitieuze plannen van de wagenbouwers, met een focus op veel figuranten. Fatal Attraction zal bijvoorbeeld ‘Fire!’ opvoeren met maar liefst 70 figuranten, terwijl Twee Nijenhuizen met hun creatie ‘Bruidsschat’ dit aantal verhoogt naar 80. Laatstgenoemde zal een indrukwekkende stoet van 60 meter door de straten van Vollenhove leiden. Daarnaast viel de rode draad van ‘reizen’ op, variërend van fysieke reizen tot reizen door de tijd en zelfs reizen ‘In mijn bovenkamer’. Het was een avond vol diversiteit en verbeelding.

Winnaar mooiste maquette

Na afloop van de avond kregen bezoekers de kans om te stemmen op de mooist vormgegeven maquette. De felbegeerde prijs ging naar Twee Nijenhuizen voor hun maquette ‘Bruidsschat’. Daarnaast konden bezoekers hun voorspelling doen voor wie er op zaterdag 24 augustus de Ereprijs gaat winnen. Deze voorspellingen blijven nog even geheim; na het Corso gaat de organisatie (V.V.V.V) onthullen wie de juiste voorspelling heeft gedaan en dus een prijs verdient.

Wil je alle ontwerpen voor Corso 2024 nog eens bekijken of rustig terugzien? Neem dan een kijkje op de website.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra