Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
21 juni 2024
Agenda
Active

Stadswandelingen door historisch Vollenhove

Geplaatst op: 10 juni 2024

Op donderdag 20 juni en dinsdag 25 juni 2024 is het Stadsmuseum ook open en bovendien kan men dan, zonder reservering of aanmelding, een rondleiding krijgen door de historische stad Vollenhove.

Het museum is dan geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur, de rondleidingen met gids starten om 14.00 uur. Deze rondleidingen zijn ook bedoeld voor individuele deelnemers en gezinnen met kinderen. De route voert je naar de ruïne van kasteel Toutenburg op het landgoed bij havezate Oldruitenborgh en langs de vier andere overgebleven havezaten in de stad. Tevens kom je langs de drie middeleeuwse kerken en de twee voormalige vissershavens aan de Zuiderzee en bezichtig je enkele gevels van patriciërs huizen uit de Gouden Eeuw.

Tijdens de rondleiding krijg je uitleg door een ervaren gids die zich aanpast aan de wensen van de deelnemers en op alle vragen een antwoord heeft. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur, de route is 1,5 km lang. Deelname aan de rondleiding € 5 per persoon (exclusief toegang tot het museum). Voor meer informatie ga dan naar de website www.chcvollenhove.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra