Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
21 juni 2024
Agenda
Active

Wie wint dit jaar de Anne Beeltje Cultuurprijs?

Geplaatst op: 10 juni 2024

In 2024 wordt voor de zevende keer de Anne Beeltje Cultuurprijs uitgereikt. De prijs is bedoeld voor een persoon, organisatie of groep die een belangrijke bijdrage leverde aan het culturele leven van Steenwijkerland. Het gaat om culturele prestaties op het gebied van de beeldende kunst en op het gebied van de podiumkunsten.

De Anne Beeltje Cultuurprijs is door de gemeente Steenwijkerland en de Lions Club Steenwijk in het leven geroepen als eerbetoon aan de in 2008 overleden oud cultuurwethouder Anne Beeltje. Eerder wonnen Galerie Steenwijk, Wim Hey, Claartje van Dokkum, Theatergroep Sjeu, Jan Toor en Han Evers deze prestigieuze prijs.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een door de gemeente Steenwijkerland en de Lions Club Steenwijk beschikbaar gesteld bedrag van € 2.000,00. Pia en Anne Beeltje, kinderen van wijlen de heer Anne Beeltje, lieten Inge Jonkers een schaal maken voor de winnaar.

Kent u een persoon, organisatie of groep die zich heeft ingezet voor het Steenwijkerlandse culturele leven? Of wilt u zelf de Cultuurprijs in de wacht slepen? Mailt u dan uw gemotiveerde aanmelding naar abcprijs@lionssteenwijkerland.nl of stuur deze per post aan de juryvoorzitter: de heer Folkert Jellesma, Oosterhoek 25, 8334 RD Tuk. Aanmelden van kandidaten kan tot 9 augustus a.s. De volledige tekst van het reglement van de cultuurprijs en verdere informatie zijn te verkrijgen bij de Lions Club leden Peter Boender (06-46064015) en Quercus Hanekamp (065-3670403).

De jury, bestaande uit Marian Sprenkeler, Folkert Jellesma en een nieuw derde jurylid, kiest uit de aanmeldingen de winnaar. De prijs wordt op 6 september 2024 tijdens Kopje Cultuur uitgereikt.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra