Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
29 april 2024
Agenda
Active

CDA wil weer wethouder Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening

Geplaatst op: 5 maart 2022

Jan van Beekhuizen (links) en Erik Homan bij de bouwlocatie aan de Monnikenweg in Sint Jansklooster.

Het CDA Steenwijkerland vindt dat de woningnood nu eens echt aangepakt moet worden. De afgelopen jaren heeft de partij naar eigen zeggen meermalen, ook samen met andere partijen gewaarschuwd voor het ontbreken van ambitie en urgentie. “Daarom is weer een echte wethouder Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening nodig, een portefeuille waar die wethouder full-time mee aan de slag moet. Op die manier krijgt het weer de vereiste prioriteit binnen het gemeentelijke beleid”, zegt Erik Holman namens de fractie.

Met de bouwaftrap #hierbouwtcda liet CDA Steenwijkerland middels twee spandoeken zien op welke plekken in de gemeente snel gebouwd kan worden. Een van die doeken is opgehangen op het al lange tijd leegstaande veld midden in het dorp aan de Monnikenweg in Sint Jansklooster. In ‘Klooster’ is een initiatief ontstaan van zo’n 40 jongeren en starters die allemaal graag in het dorp willen blijven wonen, maar dat door gebrek aan woonruimte niet kunnen doen.

“Een voorbeeld van hoe een kern langzaam vergrijst, doodzonde. Als jongere weet ik zelf ook hoe lastig het is om een huis te kunnen krijgen, laat staan kopen”, zegt Holman. Het CDA heeft er voor gekozen om deze twee locaties uit te lichten, maar in bijna elke kern speelt deze problematiek volgens de partij. Het is dan ook van belang dat in alle kernen een duidelijk plan komt waar gebouwd gaat worden, concludeert Erik.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra