Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
26 april 2024
Agenda
Active

The Kik naar het tributefestival in Sint Jansklooster

Geplaatst op: 11 november 2022

Meer dan dertig artiesten staan op 3 juni 2023 op het podium van het tributefestival Het Vergeten Zwarte Goud. Naast ‘vergeten’ artiesten komen ook klinkende namen zoals Ben Cramer, Conny Vink en Henk Wijngaard naar Sint Jansklooster. Bovendien treedt The Kik op tijdens het festival. Wie aanwezig wil zijn, doet er goed aan om snel een ticket te kopen. De kaartverkoop draait namelijk op volle toeren.

De organiserende Goudzoekers zijn blij met de komst van The Kik. “Die band stapte ooit over op Nederlandstalige muziek nadat ze het nummer Cleopatra van Ernie Bender hoorden. Dat laat zien hoeveel invloed de muziek waarvan wij houden heeft op de huidige artiesten”, zegt Germaine Rook van de organisatie.

Overlijden Ernie Bender

Helaas is uitgerekend Ernie Bender, die eigenlijk Ernest Beneder heette, niet van de partij. De organisatie kreeg deze week het droeve bericht van het overlijden van de Amsterdamse rockzanger. Net nadat hij complimenten stuurde over het interview in het boek waaraan de Goudzoekers werken. “Dit trieste nieuws laat wel zien dat dit het moment is om stil te staan bij de prachtige muzikale herinneringen die niet vergeten mogen worden.”

Optreden of vinyl

Want de Goudzoekers willen op 3 juni vooral de vergeten en onvergetelijke artiesten eren. Ze krijgen straks het podium dat ze verdienen. “Wij hopen dat de meeste artiesten straks een optreden kunnen geven. Lukt dan niet, dan draaien we hun nummer van vinyl. In beide gevallen besluiten we met een daverend applaus dat ze verdienen.”

Boek en festival

De Goudzoekers hebben de afgelopen periode veel landelijke publiciteit gehad met hun plannen. Die bestaan naast het tributefestival dus uit een boek waarin de optredende artiesten de hoofdrol hebben. Dat boek wordt gepresenteerd tijdens het festival. Tickets kopen voor dit op voorhand al legendarische evenement? Kijk dan op www.hetvergetenzwartegoud.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra