Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
24 april 2024
Agenda
Active

Synthomer Hasselt: belangrijke schakel in de tapijtindustrie

Geplaatst op: 18 maart 2023

(Adv.) Iedereen kent de grote tapijtfabrikanten in Zwartewaterland. Maar bij het noemen van Synthomer gaan vaak niet zoveel belletjes rinkelen. Hoog tijd om wat beter kennis te maken met deze ‘compound-producent’. Synthomer is namelijk al lang actief in Hasselt en een heel belangrijke toeleverancier van speciale latexcompound (ook wel latex-lijm genoemd) dat onmisbaar is voor de tapijtproductie. Renzo werkt al lang -en met veel plezier- bij Synthomer Hasselt en geeft een inkijkje in de werkzaamheden bij het specialistische bedrijf: “Ik werk hier graag vanwege afwisselende werkzaamheden, de vrijheid die ik krijg met daarbij veel verantwoordelijkheid.”

Zonder de producten van Synthomer hebben veel tapijtfabrikanten een groot probleem. Renzo: “Zelf gaan zij niet hun eigen lijm maken, dat is een heel andere tak van sport waar wij al heel goed in zijn.” Zo beschikt Synthomer over een eigen waterzuiveringsinstallatie.
Synthomer zit op korte afstand, in sommige situaties zelfs letterlijk om de hoek van de directe afnemers. Dat is belangrijk, want tapijtproducenten willen tegelijk de voorraden latexlijm klein houden maar ook op piekmomenten snel een bestelling ontvangen.

Verschillende typen tapijt vragen om verschillende soorten latex. Synthomer heeft daarvoor alle recepten ontwikkeld. De mensen op de vloer zijn de ‘koks’ die vanuit de recepturen de grondstoffen in precieze verhoudingen mengen om telkens weer het juiste product te maken. Renzo: “Wij willen onze klanten altijd tevreden houden en wij dragen daarvoor de verantwoordelijkheid.” Hij gaf al aan dat afwisseling het werk leuk maakt. “Het ene moment ben ik binnen bezig met het testen van grondstoffen, dan buiten met laden en lossen van het product en iets later op kantoor druk met de administratie. Het is zowel hoofd- als handenwerk wat het zo prettig maakt.”

Renzo heeft zich in de jaren ontwikkeld tot de teamleider die hij nu is. Tegelijk is Synthomer een vlakke organisatie en voert hij nog steeds alle werkzaamheden uit als zijn collega’s in het productieproces. Momenteel zoekt Synthomer ook naar collega’s waar Renzo in de toekomst mee hoopt hoopt te werken. Wie enthousiast is geworden over dit veelzijdige werk kan hier de vacature bekijken voor productiemedewerker.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Contour

Leistra